Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă AEE a început consultările pe marginea lansării apelului de propuneri de proiecte în domeniul iluminatului public stradal

AEE a început consultările pe marginea lansării apelului de propuneri de proiecte în domeniul iluminatului public stradal

10 februarie, Chișinău. În cadrul Agenției pentru Eficiență Energetică au fost organizate două ședințe de lucru, în care au fost consultate Autoritățile Publice Locale, și anume managerii energetici și reprezentanții consiliilor raionale, cu privire la completarea chestionarelor de exprimare a  interesului. Aceste seminare fac parte din consultările lansate pe marginea noului apel de propuneri în domeniul iluminatului public stradal.

La inițiativa Guvernului, Agenția intenționează să lanseze un Apel de propuneri de proiect  în vederea implementării unui proiect național privind reabilitarea sistemelor de iluminat stradal în localitățile rurale din Republica Moldova.

Astfel, AEE urmează să asigure toate procedurile inclusiv consultarea autorităților publice locale, inventarierea și sistematizarea informației cu privire la sistemele care au nevoie de reabilitare și de asemenea de procurarea Corpurilor de Iluminat Stradal, iar Autoritățile publice locale vor asigura infrastructura și montarea lor.

Ținem să menționăm, că Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în domeniul eficienței energetice, cu misiunea  de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, , inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă.